Lycée Giocante de Casabianca

Académie de Corse

Ministère E.N.

BASTIA

U manuale di corsu :« Isula Mondi »

Una mostra in liceu... nant'à un filu

<font color="#6699CC">Una mostra in liceu... nant'à un filu</font>
U travagliu di e Terminale nant'à a mostra Corsica Genuvese ch'elli anu visitata di nuvembre 2016 a u museu di Bastia vene arrichitu da una mostra di ritratti chì paraguneghjanu Bastia è Genuva nant'à a l'archittetura.
Quess'u travagliu hè statu fattu da unipochi sculari di a 2 11 (sezione euro) quandu eranu ...sempre a u cullegiu, in associu incù Canopè2B.
Truverete quì sottu un riassuntu di a mostra proposta in liceu.

Presentazione di a mostra di i rittrati, fatta in 2016

In Genova è in Bastia, da fà asciuvà i panni à u sole o i venti, si tendenu fili da un balcone à l'altru, da un palazzu à l'altru.
Eccu quì tesi à nant'à un filu di spartera, ritratti è parolle ricacciati da l'universu di trè artisti d'Animantica
Ritratti sò stati accolti da l'elevi di terza di u cullegiu Giraud, di terza A è B chì studieghjanu u corsu è u talianu.
Appesi quì sò visi, mumenti, preferenze, lochi, paesi, chì riassumenu l'interviste cù l'abbicci rializate da l'elevi.
Da fà un picculu viaghju à nant'à un filu.

Attellu Canopé 2B - 2016

U travagliu di e Terminale

Eccu u resu contu fattu da i sculari di Terminale dopu à a visita di a mostra "Corsica Genuvese" à u museu di Bastia di nuvembre 2016.
 Stu travagliu mette in risaltu i mumenti i più impurtenti di a presenza genuvese in Corsica da u seculu XVI à u seculu XVIII

Lu 636 fois

Università di Corsica